Για άλλη μία φορά, με μεγάλη πικρία και απογοήτευση είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε επώνυμα σε ανώνυμες καταγγελίες.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι η έκδοση αφορά, συλλογή και αποτύπωση της Αστικής Μουσικής Παράδοσης της Καστοριάς η οποία περιγράφεται στο σχετικό έντυπο και τους δύο μουσικούς ψηφιακούς δίσκους (CD). Αποτελεί πολυετή έρευνα μιας ομάδας ανθρώπων που με πολύ κόπο και χρόνο συνέλεξαν και κατέγραψαν την, κατά ένα μεγάλο μέρος ανέκδοτη έως τώρα, Αστική Μουσική Παράδοση της Καστοριάς, με σκοπό να γίνει γνωστή σε όλους και να παραμείνει ως κληρονομιά σε βάθος χρόνου.

Η χρήση των φωτογραφιών είναι αποκλειστικά διακοσμητική και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν επεξηγηματικές λεζάντες σε αυτές. Η έρευνα της σχετικής έκδοσης ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ. Για όποιες από αυτές υπήρχε πρόσβαση σε κάτοχο ή χρήστη έγιναν οι ανάλογες ενέργειες. (π.χ. Οι “κλεμμένες” από το μουσείο φωτογραφίες, μας έχουν αποσταλεί έπειτα από συνεννόηση με τον απόγονο του Γ. Γκολομπία, κ. Χρήστο Γκολομπία, από το ίδιο το μουσείο). Επαναλαμβάνουμε πως η έκδοση δεν είναι ένα φωτογραφικό λεύκωμα. Είναι μια έκδοση μουσικού και λαογραφικού περιεχομένου. Συνεπώς το οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στην θεματική της έκδοσης είναι απόλυτα αποδεκτό και οπωσδήποτε συζητήσιμο.

Λυπόμαστε για την προσπάθεια σπίλωσης του πονήματός μας από έναν συμπολίτη μας, όταν αυτό, και πέρα από τις προβλέψεις μας, ήταν η αφορμή η Καστοριά να ξανανιώσει έστω για λίγες ώρες και πάλι μια οικογένεια. Δυστυχώς όμως, στον τόπο μας συνεχίζει ακόμη να ισχύει εκείνο το λαϊκό και θυμόσοφο… «ο τρελός, την μηλιά που κάνει μήλα πετροβολάει».

Κρίμα!

Ο σκοπός του Ομίλου μας είναι να παράγουμε πολιτιστικό έργο και προϊόν, σε έναν τόπο παραμελημένο από τους φορείς του Αθηνοκεντρικού κράτους. Θεωρούμε πως έχουμε πετύχει αρκετά στα χρόνια της παρουσίας μας σε αυτό τον τομέα, κάτι που αποδεικνύεται από τα 250-300 ενεργά μέλη της Μυήσεως και τη γενικότερη θέση μας σε δρώμενα πολιτιστικού που ξεφεύγουν από τα όρια του Νομού.

Καλούμε λοιπόν τον «ανώνυμο» συμπολίτη μας, επειδή θα υπάρχει συνέχεια, να συμμετέχει και αυτός στην επόμενη προσπάθειά μας που αφορά στην περαιτέρω καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Σχετική είδηση

Σε αποκαλύψεις προχωρούν για τις τελευταίες παρουσιάσεις της «ΜΥΗΣΙΣ» ανώνυμοι πολίτες ενοχλημένοι από την »κλοπή» πνευματικής ιδιοκτησίας

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) https://www.alphafm.gr/archives/59778