Σε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων νέων προϊόντων στο χώρο της streaming μουσικής προχωρούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Μετά τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια της Apple Music- της νέας συνδρομητικής της υπηρεσίας της Apple η οποία εκτός ότι θα παρέχει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα παρακολούθησης μουσικού περιεχομένου συνεχούς ροής, θα διαθέτει εικοσιτετράωρο ραδιοφωνικό σταθμό και παράλληλα θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των καλλιτεχνών και των θαυμαστών τους- ήρθε η σειρά της Google.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγκαινιάσει μια δωρεάν έκδοση της streaming μουσικής υπηρεσίας της. Η Google έχει ήδη μια συνδρομητική υπηρεσία μουσικής (Goole Play Music), όπου οι χρήστες πληρώνουν κάθε μήνα για να ακούν έναν απεριόριστο αριθμό μουσικών κομματιών. Σύμφωνα με τον Έλιας Ρομάν, διευθυντή ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας, η δωρεάν έκδοση θα αποτελείται από επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής, σχεδιασμένες για διαφορετικές ώρες της ημέρας και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες και δραστηριότητες του χρήστη. Η νέα δωρεάν υπηρεσία, αρχικά διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις, σε μοντέλο παρόμοιο με εκείνο του Spotify.
Επί του παρόντος δεν έχουν ανακοινωθεί σχέδια επέκτασης της δωρεάν υπηρεσίας εκτός των ΗΠΑ, παρότι η συνδρομητική Google Play Music παρέχεται σε 52 χώρες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως η νέα δωρεάν έκδοση θα ενθαρρύνει τους χρήστες να εγγραφούν και στη συνδρομητική της υπηρεσίας,η οποία κοστίζει 10 δολάρια.