Όσο επιμένει η κοινωνία σίγουρα κάτι θα βγει. Η κοροϊδία του μέτρου που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καταρεύσει από δεκάδες πλευρές.

Με «εμπάργκο» στις παραδόσεις του πετρελαίου θέρμανσης απειλούν οι πρατηριούχοι, οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο, κατόπιν δικού τους αιτήματος, με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στο τραπέζι της συνάντησης θα τεθεί το θέμα της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεκινά επίσημα αύριο Δευτέρα, με τους επαγγελματίες να ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος ώστε μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά και να μην κλείσουν πρατήρια λόγω της μείωσης της ζήτησης.

Το υπουργείο κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή την Παρασκευή, η οποία προβλέπει εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από 60 ευρώ που ήταν για το θέρμανσης και 412 για το κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί στο 1,35 με 1,4 ευρώ το λίτρο, περίπου 40% ακριβότερο από πέρυσι, ενώ το ντίζελ κίνησης προβλέπεται να μειωθεί περίπου 10 λεπτά το λίτρο.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν πάντως ότι οι παραγγελίες, λόγω καιρού και υψηλών τιμών, είναι ελάχιστες ενώ πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο από την προηγούμενη περίοδο ή έχουν στραφεί σε άλλες πηγές θέρμανσης.