Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου:

Στις 12:00 το πρωί, στο Αρχοντικό Μπασάρα (συνοικία Ντολτσό), θα πραγματοποιηθεί το Διαδραστικό Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού «Η Χαλαμπώ και η Λαλού μασκαρεύονται στο πιο τρελές Απόκριες» με θέμα το καρναβάλι σε διάφορα μέρη του κόσμου! Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά 4 – 10 ετών, με  τις ηθοποιούς Χριστίνα Νασιάδου και Αστερόπη Χαριτίδου.

Στις 20:30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Ομονοίας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ομόνοια» θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση του εθίμου «Μπουμπούνα-Χάσκαρι» και αμέσως μετά  και συγκεκριμένα στις 21:00 ξεκινάει το αποκριάτικο πάρτι με το συγκρότημα «Κούπες».

Οι «Κούπες» είναι μία εξαμελής μπάντα που ακροβατεί ανάμεσα στο ροκ και την παράδοση. Στα live τους εκτός από δικά τους τραγούδια, παρουσιάζουν και πασίγνωστες διασκευές, παιγμένες με έναν ιδιαίτερο μοναδικό τρόπο που ξεσηκώνει το ακροατήριο. Από τη μία το κλαρίνο και η γκάιντα να πρωταγωνιστούν και από την άλλη οι ηλεκτρικές κιθάρες, μαζί με το μπάσο και τα τύμπανα, παρασέρνουν το κοινό σε αυτή τη μοναδική ενέργεια που εκπέμπουν!

Όλο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς του Δήμου Καστοριάς είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες:

https://kastoria.gov.gr/dimos-kastorias-programma-apokrias-2024/

https://www.discoverkastoria.gr/programma-apokrias-2024/