Οι διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών. Ξεκινούν οι ενθρονίσεις

 

Πίστη στο Σύνταγμα τους νόμους και τους ιερούς κανόνες δήλωσαν οι νέοι μητροπολίτες Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου και Θήρας σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την προβλεπόμενη τελετή διαβεβαίωσης, λίγες μόλις ημέρες πριν την ενθρόνιση τους.

Συνοδευόμενοι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου οι πέντε νέοι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσήλθαν στο προεδρικό μέγαρο όπου τους ανέμεναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λόγω του πλήθους των αρχιερέων η τελετή πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του μεγάρου, εκεί όπου ορκίζονται οι κυβερνήσεις δίνοντας μια διαφορετική αίσθηση σε όλους τους παριστάμενους.

ΟΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ

Οι ενθρονίσεις των νέων μητροπολιτών που θα γίνουν χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και με λιτό τελετουργικό εξαιτίας της πανδημίας θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο με τους μητροπολίτες Λαγκαδά και Καστοριάς.

Την επομένη, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, θα ενθρονιστεί ο μητροπολίτης Περιστερίου. Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα ενθρονιστεί ο μητροπολίτης Κιλκισίου και το Σάββατο 27/11 στη Σαντορίνη ο μητροπολίτης Θήρας.