Κατόπιν σχετικής επιστολής του Δημάρχου Ορεστίδος, όσον αφορά το 585 ΚΕΝ ΕΚΕ Στρατόπεδο για το οποίο υπάρχει ο κίνδυνος να παύσει η λειτουργία του, η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή είναι πάγια και ξεκάθαρη. Είναι απαραίτητο το στρατόπεδο να λειτουργεί κανονικά και εάν υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί και να προστεθούν καινούριες αξιόμαχες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις του. Επίσης θεωρούμε ότι η παρουσία του στρατοπέδου στην περιοχή έχει παράπλευρα οικονομικά οφέλη για το Άργος Ορεστικό ειδικότερα (και για το Νομό Καστοριάς γενικότερα) και είναι τραγικό με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε, να μιλάμε για κλείσιμο στρατοπέδων.

 

 

 

Το ζήτημα της ασφάλειας στις περιοχές όπου συνορεύουμε με την Αλβανία είναι μείζον θέμα για εμάς διότι πέρα από την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών, είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ακμάζει και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων από τη γειτονική χώρα. Οι κλοπές και οι αξιόποινες πράξεις στα χωριά του Νομού Καστοριάς που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, η διακίνηση λαθρομεταναστών, το λαθρεμπόριο και η διακίνηση πρέζας και όπλων, για να αντιμετωπιστούν, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή και όχι να συζητάμε ότι θα κλείσουν και στρατόπεδα !!!

 

Αντί να κλείσει το στρατόπεδο θα διεκδικήσουμε να διπλασιαστεί η παρουσία του στρατού στο Νομό μας.

 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, προτείνει και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες να το απαιτήσει από την επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να εγκατασταθούν στο 585 ΚΕΝ ΕΚΕ του Άργους Ορεστικού, ή σε άλλα στρατόπεδα του Νομού Καστοριάς με κατάλληλες εγκαταστάσεις, τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, τα οποία θα αναλάβουν να φυλάνε τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα με σύγχρονα μέσα, να επανδρώσουν τα εγκαταλελειμμένα φυλάκια και να είναι αρωγός στο δύσκολο έργο της Αστυνομίας του Νομού Καστοριάς που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, με λιγοστό προσωπικό και εξοπλισμό, να ελέγχει ποιος και τι μπαινοβγαίνει από τα σύνορα.

 

 

 

Τέλος, είμαστε σίγουροι ότι στο κάλεσμα του Δημάρχου Ορεστίδος, κου. Π. Κεπαπτζόγλου, θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων, αυτοί που τηλεφωνούσαν στον «δικό τους» τον κο. Αβραμόπουλο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες να «τακτοποιήσει» το θέμα με τα λόγια, για να το καπηλευτούν εκλογικά, αυτοί που είναι εναντίον της στρατιωτικής θητείας και ζητάνε κατάργηση του στρατού (!) οι αριστεροί λαθρομεταναστολάγνοι, αυτοί που ως Υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις πετάγανε με τα ελικόπτερα του στρατού για να μοιράσουν υποσχέσεις στους κατοίκους των νησιών μας ότι θα πατάξουν τη λαθρομετανάστευση (Καμμένος), όλοι αυτοί λοιπόν θα πάρουν θέση και με τα λόγια και το μπλα-μπλα τους θα πούνε στους πολίτες του Άργους Ορεστικού ότι είναι υπέρ της παραμονής του στρατοπέδου στην περιοχή τους. Και μετά θα μπούνε στα πολυτελή αυτοκίνητα τους και θα φύγουν, σίγουροι ότι σας πείσανε… κούφια λόγια όπως πάντα …

 

 

 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, έχει ήδη ζητήσει από τον κο. Κεπαπτσόγλου συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα έως τώρα δεδομένα και για να σχεδιάσουμε τις επόμενες ενέργειες μας για την παραμονή του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό, έτσι όπως μόνο η Χρυσή Αυγή ξέρει να το κάνει. Δυναμικά και ενεργά, δίπλα στον Ελληνικό λαό και μόνο σε αυτόν.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Δυτικής Μακεδονίας.