Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για δημοσίους υπαλλήλους
  • Με μόνο τις ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης και αφού είχε προηγηθεί οξύτατη αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά των δημοσίων υπαλλήλων, ενστόλων και μη. Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε την ύστατη στιγμή σε αλλαγές, που βελτιώνουν το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης των ενστόλων, των μόνιμων εργαζομένων στους ΟΤΑ και των γονέων παιδιών με αναπηρία, μειώνουν κατά 5 έτη την ηλικία συνταξιοδότησης γονέων με ανίκανα για εργασία παιδιά και παρέχουν ευκαιρίες εξαγοράς πλασματικού χρόνου για κάθε παιδί.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «πλήρη ανατροπή και όχι μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», υποστήριξε ότι δεν γίνεται καμία ουσιαστική αλλαγή για τη σωτηρία του και είπε ότι «κοινωνικά πτωχεύσαμε».

  • Με τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα και με τις επιταγές του Μνημονίου με την τρόικα. Η κυβέρνηση κατόρθωσε να περάσει το πλέον κρίσιμο και δύσκολο νομοθετικό της εγχείρημα χωρίς απώλειες -και χθες οι 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο-, ωστόσο το κλίμα στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος κάθε άλλο παρά ήρεμο είναι.
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ