Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η κατασκευή του δρόμου «Πεύκος – Μυροβλήτης – Πευκόφυτο – Χρυσή – Γέφυρα Επταχωρίου» όπως ανακοίνωσαν χθες από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και ο Δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 9,50 εκ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Πίνδος και εκτελέστηκε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Οι παρεμβάσεις έγιναν σε συνολικό μήκος 31,5 χλμ και αφορούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, σήμανσης (σε μήκος 15 χλμ) και διάνοιξης, κατασκευής τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης (σε μήκος 16,50 χλμ). Η νέα χάραξη κατασκευάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας. Μεγάλη σημασία δόθηκε στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου που είναι ιδιαίτερα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο συνεχούς αναβάθμισης της ορεινής περιοχής του Γράμμου που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα, έχει ήδη εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης (Δυτικής Μακεδονίας) 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) το έργο «Βελτίωση δρόμου Κεφαλόβρυσο-Πευκόφυτο-διασταύρωση Επταχωρίου», προϋπολογισμού περίπου 4,7 εκ. €, το οποίο δημοπρατείται στις 27 Νοεμβρίου 2012 και σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή του. Επιπλέον, τα έργα «Κατασκευή Δρόμου Πεύκο-Λιανοτόπι», προϋπολογισμού περίπου 7 εκ.€, και «Ολοκλήρωση γέφυρας Νεστορίου με τις προσβάσεις», προϋπολογισμού περίπου 2,1 εκ.€, έχουν ήδη αξιολογηθεί θετικά και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση ένταξης τους στο ΕΣΠΑ. Σε φάση αξιολόγησης βρίσκετε και η « Οδοποιία εντός του Οικισμού Πεύκου», προϋπολογισμού 800.000 €. Τέλος, νέες μελέτες που ήδη έχουν ανατεθεί και εκπονούνται. όπως: «Ε.Ο. τμήμα Τρίλοφος-Φούσια-Λιανοτόπι-Γράμμος-όρια Νομού», «ΕΟ 14, τμήμα Λιβαδοτόπι-Λιανοχώρι-Μονόπυλο-Καλή βρύση» καθώς και η «Αναστήλωση-ανάπλαση Ι.Ν. Τσούκας» θα συμβάλλουν και αυτές στην πληρέστερη αξιοποίηση του ορεινού πλούτου του Γράμμου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην αύξηση των επισκεπτών της.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Δήμαρχο Νεστορίου όσο και με την τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς και σημείωσε : «Πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση της περιοχής του Γράμμου θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών για την Καστοριά και παρόλο την οικονομική κρίση την οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς »

Ο Δήμαρχος Νεστορίου από την πλευρά ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που υλοποιείται στην περιοχή μας και το οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε «..θα δώσει νέα προοπτική στον τόπο μας και θα μας βγάλει από την απομόνωση…»

Δελτίο Τύπου