Όσοι καταπιανόμαστε με την νοικοκυροσύνη του σπιτιού, ξέρουμε πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αποθήκευση των πραγμάτων που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που θέλουμε να φυλάμε όταν δεν τα χρειαζόμαστε πλέον. Η ακαταστασία του σπιτιού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στη καθημερινή μας διαβίωση αλλά και στην ψυχική μας διάθεση. Οι δίφυλλες μεταλλικές ντουλάπες και οι συρόμενες ντουλάπες είναι απαραίτητες σε κάθε σπίτι, καθώς μας προσφέρουν χώρο για να αποθηκεύσουμε τα ρούχα, τα είδη προσωπικής φροντίδας, τα βιβλία μας και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι στην συνολική διακόσμηση του σπιτιού με το δικό τους στυλ.

Πέρα όμως από τις βασικές ντουλάπες του σπιτιού που μπορούμε να τις τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο, όπως στο σαλόνι, στο μπάνιο και το υπνοδωμάτιο, υπάρχουν και διάφορα αξεσουάρ που μπορούν να μας βοηθήσουν στην οργάνωση των πραγμάτων που θέλουμε να αποθηκεύσουμε. Στην αγορά υπάρχουν διάφορες πλαστικές σακούλες ειδικά κατασκευασμένες για αποθήκευση ρούχων, παπουτσιών ή άλλων ειδών. Επίσης, υπάρχουν κουτιά που είναι ειδικά κατασκευασμένα για αυτή τη δουλειά. Τα μεγέθη είναι πολλά και μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και τους αποθηκευτικούς χώρους του διαθέτουμε.

Πριν όμως την αναζήτηση των κατάλληλων αποθηκευτικών μέσων για τα πράγματα μας, καλό είναι να αφοσιωθούμε στην κατασκευή της ντουλάπας και των άλλων αποθηκευτικών χώρων. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές, σε διάφορα στυλ, υλικά και χρώματα. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι οι εξής:

  • Οι ντουλάπες με γυάλινες πόρτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δώσετε στο σπίτι σας ένα μοντέρνο και κομψό look. Μπορείτε να επιλέξετε γυαλί διαφανές, ματ ή με ανάγλυφο σχέδιο.
  • Ο καθρέφτης είναι ένα πρακτικό κομμάτι σε μια ντουλάπα και είναι μια ιδανική επιλογή για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο. Επιπλέον, μπορούν να προσθέσουν στον χώρο μια αίσθηση πολυτέλειας.
  • Οι ντουλάπες από ξύλο είναι μια κλασική επιλογή που ταιριάζει σε κάθε στυλ διακόσμησης. Μπορείτε να επιλέξετε ξύλο φυσικό, βαμμένο ή με τεχνοτροπίες όπως το λακαριστό.
  • Οι μεταλλικές ντουλάπες είναι επίσης της μόδας ακόμα και για μέσα στο σπίτι. Αποτελούν μια μοντέρνα επιλογή που ταιριάζει σε σύγχρονα σπίτια.

Ένα άλλο στύλ ντουλάπας είναι και οι συρόμενες ντουλάπες που είναι πολύ της μόδας στις καινούριες συνθέσεις σπιτιών. Βολεύουν πάρα πολύ γιατί εξοικονομούν χώρο κατά το άνοιγμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μικρά βεστιάρια με την κατάλληλη διαρρύθμιση. Εκεί μπορείτε να έχετε τακτοποιημένα τα προσωπικά σας ρούχα ή πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά αντί να τα έχετε απλωμένα παντού στο σπίτι.

Η σοφίτα είναι συχνά ένας χώρος που δεν αξιοποιείται πλήρως. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μεταλλική ντουλάπα για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Μια συρόμενη ντουλάπα στο σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσετε βιβλία, CD, DVD και άλλα αντικείμενα. Επίσης μπορείτε να την κάνετε αναπόσπαστο στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού.

Τα διάφορα ντουλάπια στην κουζίνα, που μπορεί να αποτελέσουν και προέκταση του σαλονιού- κουζίνα, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε σκεύη, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα.

Μια ντουλάπα στο μπάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσετε πετσέτες, είδη προσωπικής φροντίδας και άλλα αντικείμενα. Επίσης μπορείτε μέσα να τοποθετήσετε το πλυντήριο ρούχων μαζί με το στεγνωτήριο για να δημιουργήσετε μία αίσθηση πολυτέλειας και τάξης.

Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να επιλέξτε ντουλάπες σε χρώματα που ταιριάζουν με τα υπόλοιπα έπιπλα και αντικείμενα του χώρου και φροντίστε οι ντουλάπες να είναι σε αρμονία με το γενικό σχεδιασμό του χώρου.

Με λίγη προσοχή και φαντασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ντουλάπες για να καλύψετε κενούς χώρους και να δημιουργήσετε ένα όμορφο και λειτουργικό σπίτι.