Κεντρικό πρόσωπο στον ανοιχτό πόλεμο της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκ νέου χθες και ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είχε βάλει στο στόχαστρο το Mall Athens και ούτε λίγο ούτε πολύ νομιμοποιούσε την ένοπλη αντίδραση από αγανακτισμένους πολίτες.
Η κυβέρνηση, συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς τα σχόλια του βουλευτή με τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει, ενώ ζήτησε παρέμβαση για τις εμπρηστικές δηλώσεις του και από τις εισαγγελικές Αρχές. Η Κουμουνδούρου, από την πλευρά της, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «άθλια επίθεση με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας», ενώ κάνει λόγο για διακίνηση μονταρισμένου βιντεοσκοπημένου υλικού που ουσιαστικά οδηγεί σε «αλλοίωση» των δηλώσεων του βουλευτή.
«Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, “στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο”…», ήταν το σχόλιο Διαμαντόπουλου που άναψε φωτιές. «Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον – κατά δήλωση του αναρχικό και φιλοτρομοκράτη – κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία», ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Στο ίδιο πνεύμα και το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτίθεται στον κ. Διαμαντόπουλο και ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει: «Συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται τη στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία ως αντίδραση ή όχι;».
TA NEA