Δ.Τ – Συνάντηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με κατοίκους της Κολοκυνθούς σχετικά με το ζήτημα των Ρομά –

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με κατοίκους της Κολοκυνθούς και εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 μετά από αίτημά τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το γνωστό ζήτημα των Ρομά της περιοχής, για το οποίο ο Βουλευτής και στο παρελθόν έχει προβεί σε ουκ ολίγες ενέργειες συντονισμού των τοπικών φορέων αλλά και στην κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή. Προτάθηκε από τον Βουλευτή και συμφωνήθηκε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων να απευθύνουν τα αιτήματά τους σαφώς διατυπωμένα και στις δύο βαθμίδες τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου αυτές να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες διευθέτησης του ζητήματος. Ο Βουλευτής δήλωσε πως θα είναι δίπλα τους ώστε να υπάρξει μια δίκαια ρύθμιση τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους Ρομά, ενώ σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου μετά και τις σχετικές προτάσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης τότε θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.