ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ο Βουλευτής κος Διαμαντόπουλος Ευάγγελος συναντήθηκε στις 20-11-2012 με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς κ. Μαλέα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων όπως τα καταγράφει το Εργατικό Κέντρο και για τις πρωτοβουλίες του για την αντιμετώπιση τους.

Η μεγάλη ανεργία, η υποαπασχόληση, οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών κυριολεκτικά πλέον καταστρέφουν την εργατική δύναμη και τις αντοχές της κοινωνίας όλης.

Συμφώνησαν ότι οι πολιτικές των διαδοχικών μνημονίων πρεπει να ανατραπούν και να αρθούν οι συνέπειες της «κρίσης» τους, πάνω στους εργαζόμενους.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει σχετική πρόταση Νόμου για την προστασία των ανέργων και έχει εκφράσει την θέληση του και πολιτική πρόταση για την υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων.

Τα κοινά και μεγάλα ζητήματα και προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νέας γενιάς, που προκύπτουν από τις καινοφανείς μνημονικές πολιτικές απαιτούν και την ανάπτυξη ενός νέου, αντίστοιχου στα προβλήματα, τρόπου συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης, σε όλα τα επίπεδα του Συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην αιχμή του δόρατος των Τροϊκανών πολιτικών και των συνεχόμενων μνημονίων είναι η εργασία.

Η μεγαλύτερη μαζικοποίηση, η πιο ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων είναι βασικός μοχλός ανατροπής τους.

Σε σχέση με ορισμένα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε προγράμματα της λεγόμενης «κοινωφελούς εργασίας»:

Επειδή τα συγκεκριμένα προγράμματα απασχόλησης- και όχι εργασίας ανακυκλώνουν την ανεργία και τη φτώχεια…

Επειδή δημιουργούν νέα κατηγορία εργαζόμενων, της τάξης των 625 ευρώ και πεντάμηνης απασχόλησης, χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα…

Επειδή με πρόσχημα την οικονομική ύφεση και κρίση προωθείται μια νέα αντίληψη για την ιδιότητα του ανέργου, ώστε αυτός να θεωρείται όχι θύμα των αδιεξόδων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά ένα κοινωνικό ΑμεΑ, το οποίο χρήζει επιδοματικής κοινωνικής προστασίας…

Και …Επειδή υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των ανέργων που εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα…

Ο Σύριζα δεσμεύεται, και σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και τους εργαζόμενους, να θέσει το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή.

Γραφείο Τύπου