ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Από το Μιλάνο ως το Παρίσι και μέχρι την Νέα Υόρκη η επανεμφάνιση της Γούνας είναι γεγονός. Η Γούνα κυριαρχεί από το απόλυτο γουναρικό, ως αξεσουάρ, η ως τη στυλιστική λεπτομέρεια. Η θριαμβευτική επιστροφή οφείλεται κατά πολύ στο γεγονός ότι η γούνα δεν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις κλασσικές αντιλήψεις. Η θριαμβευτική επιστροφή οφείλεται κατά πολύ στο γεγονός ότι η γούνα δεν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις παλιές κλασσικές αντιλήψεις. Στο βαρύ γουναρικό, έχει επιβληθεί ένα σύγχρονο στυλ το οποίο το κάνει πιο ευκολοφόρετο. Από είδος πολυτελείας για λίγους έγινε προσιτό σε όλους, καλύπτοντας τις προτιμήσεις και τα γούστα όλων των ηλικιών. Έτσι από ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας που έβγαινε από την ντουλάπα μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις τώρα μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ. Ακολουθώντας την διεθνή στυλιστική επιταγή και τις τάσεις της μόδας, που θέλουν την γούνα must και μοντέρνα, το FUR FASHION SHOW που παρουσίασε το βράδυ της πρώτης ημέρας λειτουργίας της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς ο φορέας διοργανωτής, Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, κέρδισε το χειροκρότημα όλων. Στην πασαρέλα οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν τα δρώμενα σε ένα σκηνικό που η αντιφατικότητα και η πολυμορφία προκάλεσαν εντυπώσεις.

Με δημιουργίες που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας, τις πιο μοδάτες γούνινες επιλογές συνδυασμένες με εμφανίσεις για όλες τις ώρες casual το πρωί, σπορτίβ για τις απογευματινές εξορμήσεις και εντυπωσιακούς συνδυασμούς για μια βραδινή έξοδο η μια επίσημη εμφάνιση. Παλτό, μπουφάν, φορέματα, τουαλέτες, μαγνήτιζαν τον φωτογραφικό φακό, αλλά και τα βλέμματα του κοινού, μεταφέροντας τους προσκεκλημένους μια χειμωνιάτικη διάθεση, στην άνοιξη . Αντιμέτωποι με την κρίση και με την ανάγκη να υπηρετούν το όνειρο της μόδας οι σχεδιαστές δημιούργησαν ρούχα που βάζουν σε πειρασμό και τον κάθε δύσπιστο απέναντι στο προϊόν. Οι συλλογές δείχνουν την ωριμότητα του δημιουργού που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την γούνα ως πρωτότυπη υλη και να την μετατρέψει σε οποιοδήποτε.

16 συλλογές γούνας ανέπτυξαν τις ιστορίες τους κάθε μια με το δικό της στυλ και κάθε μια έχοντας τον δικό της ρόλο στην πασαρέλα ως ξεχωριστό και συνάμα ως ενιαίο κομμάτι της συλλογής. Οι γούνινες δημιουργίες συνδυάστηκαν άψογα με επώνυμα ρούχα και δερμάτινα αξεσουάρ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Ηρακλής Καλλισθένης αναφερόμενος στην δυναμική της φετινής διοργάνωσης επεσήμανε πως η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς μπορεί να γίνει ξανά αιχμή του δόρατος της Ελληνικής και Διεθνούς Οικονομίας. αρκεί να υπάρχει πάντα η ίδια συνεργασία και ομοψυχία για τα υπάρχουν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο.

Την επίδειξη παρακολούθησαν οι εκθέτες, οι αρχές της περιοχής, επίσημοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.