ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνεχίζεται τις τελευταίες εβδομάδες δυστυχώς, το κακόγουστο σήριαλ με πρωταγωνιστές από τη μία πλευρά τους παράνομους καταληψίες Ρομά «αθίγγανους» του Άλσους Κολοκυνθού και από την άλλη πλευρά τους λαλίστατους μεν αλλά ανεπαρκείς σε χειροπιαστά αποτελέσματα δε, φορείς και δημόσια πρόσωπα της Καστοριάς.

 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Δήμαρχου Καστοριάς σε τοπικές εφημερίδες, υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να βρεθεί (κάποια στιγμή στο μέλλον, κάποτε…) ένας κατάλληλος χώρος ο οποίος θα διαμορφωθεί από το Δήμο (και από τα λεφτά των Καστοριανών πολιτών δηλαδή…) έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές υγιεινής, αποχέτευσης κλπ. (θα τους φτιάξουμε και μπάνια, τουαλέτες, πλυσταριά, λουτρά, γιατί όχι πισίνες και τζακούζι) για να μπορούν να εγκατασταθούν εκεί οι παράνομοι καταληψίες αθίγγανοι με όλες τις ανέσεις.

Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει επίσης ότι διαχωρίζει τους αθίγγανους της Κολοκυνθού σε «μόνιμους κάτοικους» οι οποίοι λέει ότι είναι εγκατεστημένοι στο υπό κατάληψη Άλσος εδώ και 20 χρόνια και σε «έκτακτους αθίγγανους» οι οποίοι περιστασιακά στήνουν τα τσαντίρια τους στο Άλσος και πάνε κι έρχονται.

Αυτά για εμάς είναι ασόβαρα πράγματα και δυστυχώς φαιδρά. Αν υπήρχε σοβαρή διοίκηση στο Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι παρανομούντες αθίγγανοι θα είχαν διωχθεί από το υπό κατάληψη Άλσος Κολοκυνθούς εν μια νυκτί. Εμείς ως Χρυσή Αυγή Καστοριάς, γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των αθίγγανων στην Κολοκυνθού είναι Αλβανικής υπηκοότητας και πολύ πιθανόν να έχουν εισέλθει στην χώρα παράνομα και χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα. Σαφέστατα υπάρχουν και αθίγγανοι οι οποίοι (σύμφωνα με τον Δήμαρχο) είναι εγκατεστημένοι εκεί εδώ και 20 χρόνια και έχουν μετατρέψει το Άλσος σε καθεστώς: μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε…

 

Σε κάθε περίπτωση, η πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η απομάκρυνση όλων των παράνομων καταληψιών Ρομά «αθίγγανων» από το Άλσος Κολοκυνθού, άμεσα και με κάθε τρόπο, και η απομάκρυνση τους εκτός ορίων του Νομού Καστοριάς.

Θεωρούμε ανεπαρκή την εγκατάσταση τους σε χώρο εντός του νομού με τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής κλπ. (το οποίο θα πληρώσει ο Καστοριανός πολίτης) διότι ως γνωστόν οι αθίγγανοι εάν πάνε σε ένα τέτοιο μέρος θα το καταστρέψουν και θα δημιουργήσουν εκεί ένα νέο Άλσος-γκέτο με τους δικούς τους κανόνες το οποίο θα είναι επίσης «άβατο» για τις Αρχές. Άρα το μόνο που θα κάνει ο Δήμος θα είναι να μετατοπίσει το πρόβλημα σε άλλο χώρο, δεν πρόκειται να το λύσει.

 

Το μόνο θετικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς κατόπιν συνάντησης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολοκυνθού, δεσμεύτηκε να κάνει συνεχείς ελέγχους στα αυτοκίνητα των αθίγγανων, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν παρανομίες όπως έλλειψη ασφάλειας αυτοκινήτου, διπλώματος, παράνομες μεταφορές κ.α. καθώς και η δέσμευση του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, να κάνει συνεχείς ελέγχους στους αθίγγανους για αγορανομικές παραβάσεις, άδειες μικροπωλητών κλπ.

 

Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. (του γνωστού πολιτικού πολυπολιτισμικού μορφώματος υπέρ των λαθρομεταναστών δολοφόνων Αφγανών, Πακιστανών, Σομαλών, Αλβανών, Αλγερινών, Αφρικανών ή Ασιατών γενικότερα, υπέρ ομοφυλοφίλων, υπέρ αθίγγανων, υπέρ αλλοδαπών αναξιοπαθούντων κλπ. – αλλά ποτέ υπέρ των Ελλήνων) του κύριου Διαμαντόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων προτείνει στους κατοίκους της Κολοκυνθού να κάνουν υπομονή (20 χρόνια υπομονή κάνουν οι άνθρωποι…), και να σέβονται τη διαφορετικότητα και την ιδιαίτερη κουλτούρα των καημένων αθίγγανων. Προφανώς, σύμφωνα με τον κο. Διαμαντόπουλο, οι αθίγγανοι σέβονται τους κατοίκους της Κολοκυνθού και των Μανιάκων, δεν τους κλέβουν, δεν τους μολύνουν τα νερά με λήμματα, λιωμένα λάστιχα, σκουριασμένα παλιοσίδερα και καλώδια, δεν τους παρενοχλούν, δεν τους κλέβουν σίδερα και εργαλεία από τις αυλές τους, δεν πουλάνε στα παιδιά τους ναρκωτικά, δεν οπλοφορούν, δεν τρομοκρατούν, αλλά οι κακοί, οι αχάριστοι, οι ρατσιστές κάτοικοι Κολοκυνθού και Μανιάκων δεν είναι ώριμοι αρκετά για να τους ανοίξουν από μόνοι τους τα σπίτια τους και άκουσον-άκουσον διαμαρτύρονται κιόλας !!!

Προτείνουμε στον κύριο Διαμαντόπουλο, με όλο το σεβασμό, να πάει μια βόλτα από το Άλσος Κολοκυνθού με την καινούρια λιμουζίνα που του παρέχει η Βουλή (καλού-κακού ας ελέγξει μετά αν υπάρχουν τα λάστιχα της λιμουζίνας που του πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος), να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των παράνομων καταληψιών αθίγγανων, να εφαρμόσει επί της πράξης το πρόγραμμα του κόμματος που εκπροσωπεί υπέρ των καημένων αθίγγανων και στη συνέχεια να καταγγείλει τους κατοίκους Κολοκυνθού και Μανιάκων ότι δεν είναι αρκετά υπομονετικοί και ανεκτικοί…

 

Τέλος, δηλώσεις είχαμε και από την κυρία Αντωνίου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία λίγο-πολύ αναμάσησε τις γνωστές θέσεις (από απόσταση ασφαλείας όμως) τη εγχώριας τρόικας. Να μην αποκλείσουμε κοινωνικά τους αθίγγανους (λες και αυτοί θέλουν να «κοινωνικοποιηθούν» με το ζόρι) και να βγάλει ο Δήμος το φίδι από την τρύπα απομακρύνοντας τους κάπου αλλού, κάποτε… έτσι γενικά και αόριστα.

 

Επειδή αυτή η φαρσοκωμωδία έχει κρατήσει πολύ (20 χρόνια λέει ο Δήμαρχος).

Επειδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολοκυνθούς και γενικότερα οι κάτοικοι των γύρω χωριών πρέπει να ανακαταλάβουν τον χώρο τους.

Επειδή ο Έλληνας πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και να νιώθει ότι ζει και εργάζεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τις πάγιες θέσεις μας:

 

  • Άμεσος έλεγχος των παράνομων αθίγγανων καταληψιών του Άλσους Κολοκυνθού ως προς την ταυτότητα και την υπηκοότητα τους. Άμεση απέλαση των Αλβανών αθίγγανων χωρίς τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Οι αθίγγανοι Ελληνικής υπηκοότητας να καταγραφούν και να απομακρυνθούν εκτός ορίων του Νομού Καστοριάς.
  • Το Άλσος Κολοκυνθού, με ενέργειες του Δήμου Καστοριάς, να καθαριστεί, να απολυμανθεί και να διορθωθούν οι ζημιές που έχουν προκαλέσει οι αθίγγανοι.
  • Να υπάρχει η κατάλληλη αστυνόμευση στην γύρω περιοχή έτσι ώστε να αποτραπεί η ανακατάληψη του χώρου από αθίγγανους.

 

Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της Χρυσής Αυγής, έκανε ενέργειες έτσι ώστε το πρόβλημα να αναδειχθεί στο ανώτερο επίπεδο. Στις 17 Ιουλίου 2012, ο Βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής κος. Κασιδιάρης Ηλίας, έκανε επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την εγκληματικότητα στα γκέτο των Ρομά-αθίγγανων υπό την ανοχή των Αρχών (εκδώσαμε και Δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ) και αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κου. Δένδια.

Η Τ.Ο. Καστοριάς, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, στηρίζει την προσπάθεια των κατοίκων της Κολοκυνθού, των Μανιάκων και των γύρω χωριών έτσι ώστε να ανακαταλάβουν το Άλσος Κολοκυνθού και να απομακρυνθεί αυτή η εστία μόλυνσης και παραβατικότητας από την περιοχή μας.

 


Τ.Ο. Καστοριάς, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.