Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Η σύσκεψη κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και αναμένεται να βγει ανακοίνωση από την προεδρία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδο τους από το Προεδρικό Μέγαρο δεν έκαναν καμία δήλωση. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς είπε «Η διαβούλευση συνεχίζεται».

Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δια στόματος του Πάνου Σκουρλέτη, υποστήριξαν πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται

Ο κ.Βενιζέλος κατευθύνθηκε στο Κάραβελ προκειμένου να μιλήσει στους στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να τους ενημερώσει για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλία. Στην ομιλία του έκανε λόγο για αδιέξοδο στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, άφησε ωστόσο ανοιχτό παράθυρο για τυχόν αλλαγή σκηνικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη σύσκεψη συζητήθηκε η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης με ορίζοντα διετίας έως τις Ευρωεκλογές και με συμμετοχή όλων των κομμάτων, η οποία περιλαμβάνει και τα σημεία της πρότασης Τσίπρα χωρίς όμως το σημείο της απλής αναλογικής.

Όπως όλα δείχνουν αύριο θα υπάρξει και νεα συναντηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια θα δει τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Πρώτος θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7:30 ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος

Στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης ο οποίος αναμένεται να καταθέσει πρόταση για «Οικουμενική, με πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση» και στην συνέχεια ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.