Εγκαινιάζεται αύριο από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο και την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κα Ρόδη Κράτσα η 37 Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

«Το Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς καλύφθηκε από 160 εκθέτες που προέρχονται από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Καναδά κι αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την γούνα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης

Ο κ. Καλλισθένης δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της Έκθεσης ενώ επισημαίνει ότι μόνο από την Ρωσία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα επισκεφτούν την Έκθεση περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες, από τους οποίους οι 230 θα επισκεφτούν την Έκθεση με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις από τον Οργανωτή Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς. Η επισκεψιμότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με πέρσι.

Για μια ακόμη φορά υπερκαλύφθηκε ο διαθέσιμος εκθεσιακός χώρος 7.488 τ.μ. εμφανίζοντας και πάλι την ανάγκη για την ανέγερση νέου Εκθεσιακού Κέντρου – στόχο της Διοίκησης του Σ.Γ.Κ. – ώστε να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες που και πάλι βρέθηκαν σε λίστα αναμονής.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλλισθένης η γούνα αποτελεί για τη Δυτική Μακεδονία εθνικό πλούτο που δίνει δουλειές στην ακριτική περιοχή η οποία μαστίζεται από την ανεργία ενώ όπως είναι γνωστό φέρνει και συνάλλαγμα εκατομμυρίων ευρώ.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικά ωφελούμενος από την γουνοποιία αριθμός ατόμων είναι δεκάδες χιλιάδες ενώ η Καστοριά είναι η τρίτη μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη σε εξαγωγές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  –