Ομιλητής: Κανάτσιος Γιάννης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουμε μαζί τη μάχη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη! Για να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόμους της διεκδίκησης!

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας στέλνουμε το κατάλληλο µμήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ πιο µμαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Να καταδικάσουμε μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν το µμεγάλο κεφάλαιο και τσακίζουν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα!

Η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει. Εκφράζεται στις μεγάλες εργατικές -λαϊκές κινητοποιήσεις και μπορεί να γίνει ορμή για νέους μαχητικούς αγώνες, να συναντηθεί µε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και να µη σκορπίσει «δεξιά» και «αριστερά»: είτε στη λογική της υπεράσπισης δήθεν των «δημοσιονομικών αντοχών» είτε σε νέες σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες εξανθρωπισμού του συστήματος είτε σε ανορθολογικές, ακροδεξιές εκδοχές της κυρίαρχης πολιτικής και ιδεολογίας.

Τη δύναμή που πήρε το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, την καταθέτει εκεί που δεσμεύτηκε: στην πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, στην πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα σχέδια του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ!

Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα µάτια τον λαό. Δεν έχει δεσμεύσεις στα μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό είναι μπροστά στους αγώνες της εργατικής τάξης, της μαχόμενης αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, των φοιτητών, της νεολαίας, ανδρών και γυναικών, για τα δικαιώματά τους.