Το πετρέλαιο που πληρώνουν, με βάση τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, θα υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους ενοίκους κατοικούν σε διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί. Αυτό σημαίνει ότι επιστροφή θα λάβει κάποιος ανάλογα με τα χιλιοστά του διαμερίσματός του, έστω και αν δεν «ανάψει» καθόλου το καλοριφέρ μέσα στη χειμερινή σεζόν, γιατί χρησιμοποιεί για παράδειγμα κλιματιστικά.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα δηλώσει στην ειδική εφαρμογή του συστήματος TAXIS τα χιλιοστά και τα στοιχεία του κάθε ιδιοκτήτη. Μόλις προχωρήσει στην αγορά του πετρελαίου, θα ενημερώσει τους ενοίκους για το ποσό της δαπάνης και στη συνέχεια όσοι ένοικοι είναι δικαιούχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να τους δοθεί το επίδομα πετρελαίου, που αντιστοιχεί στα χιλιοστά του ακινήτου, είτε αυτοί προχωρήσουν σε χρήση της αυτόνομης θέρμανσης είτε όχι.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης προκειμένου και να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή (στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) στην οποία θα καταχωρούν τα στοιχεία τους οι πολίτες που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης.capital.gr