– Διευρύνονται οι δικαιούχοι μετεγγραφής με απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου
– Η τελική απόφαση για τον αριθμό των φοιτητών θα λαμβάνεται από τα ίδια τα πανεπιστήμια
– Σήμερα κρίσιμη συνάντηση Λοβέρδου με πρυτάνεις οι οποίοι διαφωνούν
– Ανοικτό το ενδεχόμενο διόρθωσης στην τράπεζα θεμάτων .

Για ακόμα μια φορά αλλάζουν τα κριτήρια των μετεγγραφών των φοιτητών. Ενώ, επι Αρβανιτόπουλου τα κριτήρια των μετεγγραφών είχαν αυστηροποιηθεί δραματικά, ο νεος υπουργός Παιδείας, της ίδιας κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος θα προτείνει σήμερα στους πρυτάνεις αλλαγές.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο υπουργός Παιδείας θέτει ως εισοδηματικό όριο για την διεκδίκηση μετεγγραφής τα 24.000 ευρώ, ενώ την τελική απόφαση για τον αριθμό των φοιτητών θα παίρνουν τα ίδια τα ιδρύματα.

Επίσης:

– Θα υπάρχει μέριμνα, έτσι ώστες, αδέρφια φοιτητές να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη. Έτσι, κάθε οικογένεια θα συντηρεί 2 και όχι 3 σπίτια.

– Θα μπορεί να γίνεται ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα. Και έτσι δεν θα επιβαρύνονται τα πανεπιστήμια.

– Όσοι υποψήφιοι υπάγονται στις κατηγορίες, τριτέκνων και πολυτέκνων αναμένεται να διευκρινισθεί αν θα μπορούν να πάρουν ελεύθερη μετεγγραφή. Αυτό θα δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες.

– Οι μετεγγραφές θα γίνονται στην αρχή της χρονιάς με διαδικασίες – εξπρές

– Η τελική επιλογή για τις μετεγγραφές θα γίνεται από τα ίδια τα ιδρύματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α’ Λυκείου άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων». Και πρόσθεσε: «Σε κριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις. Στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η Πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος».

«Θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην Α’ Λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου».