Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο ΣΕΓ παρουσίασε, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με τους άλλους φορείς για τις εκθέσεις, όλα τα στοιχεία για την νέα έκθεση γούνας στην Αθήνα 26-29 Μαρτίου.

ΣΕΓ: Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία. Για εμάς ουσιαστικά η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, καθώς ξεκινάμε την Προώθηση και Προβολή της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Αθήνας 2013.

Σας παρουσιάζουμε το Δημιουργικό, το οποίο θα προβάλλει την Έκθεση, την Ελλάδα και την Ελληνική Γουνοποιία. Στόχος και κεντρική σκέψη του Δημιουργικού να αναδειχθεί η Ελληνική Δημιουργία, η παράδοση που έχουμε εμείς αλλά και Παγκόσμια ο Κλάδος μας. Το διεθνή εξάλλου χαρακτήρα της Έκθεσης αποτυπώνουμε με το δημιουργικό FEA 2013, στο οποίο κυριαρχεί η γή. Κυρίαρχο αντίστοιχα είναι και το πράσινο χρώμα προκειμένου να αναδείξουμε την οικολογική σημασία του προιόντος μας. Το Δημιουργικό της Φετεινής Έκθεσης αναδεικνύει και συνεχίζει τα κεντρικά σημεία της διοργάνωση μας, Διεθνής, Ποιοτική, Σύγχρονη και Πρωτοποριακή.

Συνεχίζουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ορμή, γιατί πιστεύουμε στη δουλειά μας, στους ανθρώπους που υπηρετούν τον Κλάδο και τον Τόπο μας. Στόχος να φέρουμε όσες περισσότερες παραγγελίες μπορούμε στον Τόπο μας. Στόχος μας να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη Δυναμική του Κλάδου μας.

Τι Αλλάζουμε, τι Καινούργιο θα έχει η FEA 2013:

  1. Η FEA 2013 θα διεξαχθεί στο πιο μοντέρνο και σύγχρονο Εκθεσιακό κέντρο που έχει να επιδείξει η χώρα μας, στο Metropolitan Expo. Μέσα στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, συνολικής έκτασης 50.000 τμ, με αίθουσες και χώρους κατασκευασμένους ειδικά για εκθέσεις, με ειδική αίθουσα για τη διεξαγωγή Gala, 6.500 τετραγωνικών μέτρων, 12 μέτρα ύψος, και χωρίς καθόλους κολώνες. Με όλες τις ανέσεις, εστιατόρια, χώρους για σεμινάρια, πολλές πόρτες για την είσοδο του Κοινού στους χώρους (κάθε αίθουσα έχει 4 εισόδους για το κοινό) Η αξία του εξάλλου φαίνεται ότι κάθε χρόνο στο METROPOLITAN EXPO διοργανώνονται πάνω από 35 εκθέσεις και εκδηλώσεις και υποδέχεται τουλάχιστον 500.000 επισκέπτες.

  2. Κεντρικό Gala Show, σε μια κατ’ εξοχή αίθουσα για πραγματοποίηση επιδείξεων μόδας, καθώς και επιμέρους μικρότερα Show και άλλες εκδηλώσεις-παρουσιάσεις

  3. Ειδικές τιμές για κατηγορίες εκθετών, καθώς και για όσους συμμετέχουν από την πρώτη χρονια, ή κλείσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, ή επιλέξουν μια κοινή παρουσία με άλλες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα προσφέρουμε εκθεσιακό χώρο στην προνομιακή τιμή των 90 ευρώ/τμ για νέους επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις κλπ που θα επιλέξουν περίπτερα μέχρι 25 τμ με πολύ καλές τιμές κατασκευής αντίστοιχα. Δίνουμε πραγματικό χώρο και ευκαιρίες στις μικρές επιχειρήσεις και στους νέους να συμμετάσχουν σε μια πραγματικά Διεθνή Έκθεση με τους πελάτες μέσα στην Έκθεση και όχι εκτός αυτής και σε άλλα μαγαζιά. Ταυτόχρονα διατηρούμε τις ίδιες τιμές με πέρισυ, παρότι αλλάζουμε Εκθεσιακό Χώρο, καθώς το Expo Athens σταμάτησε τη λειτουργία του ως Εκθεσιακός χώρος, και έχουμε αύξηση του κόστους 15%. Το κόστος αυτό επιλέγουμε να μην το περάσουμε στους Εκθέτες, καθώς τιμάμαι και σεβόμαστε τον αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις σε ένα δυσμενές διεθνές και εγχώριο οικονομικό περιβάλλον. Στηρίζουμε έμπρακτα το σύνολο των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν σε Διεθνείς Εκθέσεις, με το να επενδύουμε στην Έκθεση και στον Κλάδο.

  4. Μεγαλώνουμε τον αριθμό των προσφερόμενων τμ, καθώς η κάθε αίθουσα είναι σχεδόν 13.000 τμ Αυτό σημαίνει περισσότερες θέσεις για μεγαλύτερο αριθμό εκθετών

  5. Αυξάνουμε τον αριθμό των επισκεπτών, ενισχύοντας από αγορές στόχους, Ρωσία, Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα κλπ

Τι παραμένει ίδιο

  1. Οι τιμές. Κρατάμε τις ίδιες τιμές χωρίς να περάσουμε καμία αύξηση στους Εκθέτες. Επιβαρύνεται ο ΣΕΓ τη διαφορά αυτή.

  2. Η πολύ καλή οργάνωση

  3. Η προβολή της Έκθεσης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης

  4. Η πίστη στην προσπάθεια αυτή, και στα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει στην ελληνική γουνοποία.

  5. Η προσέλκυση πελατών, φέτος ειδικά ελπίζουμε ότι θα διπλασιάσουμε τον αριθμό των επισκεπτών.