Νέα αντιπαράθεση των δυο συνδέσμων γουνοποιών του νομού Καστοριάς.

Κάποιοι μας έλεγαν τις τελευταίες μέρες ότι τι κλίμα για συνεργασία είναι υπέροχο και τέτοια.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο ΣΕΓ και θα καταλάβετε.

 

Προς Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»

κ. Πρόεδρε,

Μέλη του ΔΣ,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών καθώς και παρά τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, το ΔΣ του  Συνδέσμου Γουνοποιών «Προφήτης Ηλίας» προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες με την από κοινού επίσκεψη με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Σιάτιστας στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου. Η επίσκεψη αυτή θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι πρακτικό παράδειγμα σύμπνοιας και συναίνεσης και εφαρμογή των όσων δημόσια και ιδιωτικά είχαν συζητηθεί στην τελευταία μας συνάντηση. Ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός, η μη διεκδίκηση της παρουσίας του συνόλου των φορέων της Γούνας στην συνάντηση αυτή, υπονομεύει στην πράξη για άλλη μια φορά την όποια προσπάθεια για την από κοινού διεκδίκηση αιτημάτων.

κ. Πρόεδρε,

Μέλη του ΔΣ,

Ο ΣΕΓ θα συνεχίσει στην κατεύθυνση της έμπρακτης απόδειξης της επιθυμίας του για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δυο Συνδέσμων. Στα πλαίσια αυτά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, όπως αποδεικνύεται από τις προωθητικές ενέργειες, τη συμμετοχή των μελών μας κλπ, της Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουμε με οποιαδήποτε τρόπο στην κατασκευή του νέου εκθεσιακού κτιρίου που επιδιώκει η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών «Προφήτη Ηλία». Η απόφαση αυτή είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή του Συνδέσμου Γουνοποιών «Προφήτη Ηλία».

 

κ. Πρόεδρε,

Μέλη του ΔΣ

Ο κλάδος της Γουνοποιίας είχε και έχει ανάγκη από δυναμικές και ουσιαστικές ενέργειες διεκδίκησης, και όχι από επικοινωνιακές προσπάθειες εντυπωσιασμού. Οι προθέσεις που δημόσια διατυμπανίζουμε κρίνονται στην πράξη και όχι από την έκδοση ανακοινωθέντων ή την έκφραση γενικών επιθυμιών. Αντίθετα ο ΣΕΓ θα μείνει σταθερός και αταλάντευτος στην προσπάθεια που ξεκίνησε για μια ουσιαστική συνεργασία των δυο Συνδέσμων και το συμφέρον του κλάδου.

 

Εκ μέρους της Διοίκησης