– Να κλείσουν οι δήμοι μέχρι την Τετάρτη – όταν ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο– πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης
– Ο δήμος Αθηναίων έχει αποφασίσει από χθες «λουκέτο» σε όλες τις υπηρεσίες, εκτός από τις προνοιακές
– Για τα σκουπίδια θα αποφασίσουν οι δήμαρχοι
– Έξω από το Caraval δημοτικοί αστυνομικοί και ΠΟΕ ΟΤΑ
Μπαλασόπουλος στη Βουλή: Μας οδηγείτε να κλείσουμε οριστικά τους δήμους!

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί στο ξενοδοχείο Caravel η Κεντρική Ένωση Δήμων για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει για τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τις επερχόμενες απολύσεις στο δημόσιο.

Αν είναι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία δήμων είναι προτιμότερο για 3 μέρες να τους κλείσουμε – Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, πρότεινε να μείνουν κλειστοί οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Την απόφαση αυτή έχει ήδη λάβει από χθες ο Δήμος Αθηναίων.

Από το λουκέτο, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Ασκούνη, θα εξαιρεθούν μόνο οι υπηρεσίες που αφορούν κοινωνικές και προνοιακές δομές.
Όσον αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ιδίως στις τουριστικές περιοχές, πρότεινε να πάρουν την οριστική απόφαση, αν θα γίνεται ή όχι, οι δήμαρχοι.


Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Οι φωνές για παραιτήσεις ακούγονται από πολλούς δημάρχους στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Ήδη από χθες, παραιτήθηκαν ο δήμαρχος της Ηγουμενίτσας και σχεδόν όλο το Δ.Σ.

Δημοτικοί υπάλληλοι και ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το Caravel

Αποφασισμένοι να μη… θάψουν το τσεκούρι του πολέμου με την κυβέρνηση είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ήταν οι πρώτοι (χρονικά) που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Ξεκίνησαν από το κτίριο του δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων και έφτασαν, με τις μηχανές και τα περιπολικά τους, στο Caravel.
Από τη συγκέντρωσή τους είναι κλειστή η Βασιλέως Αλεξάνδρου, από τη συμβολή με τη Μιχαλακοπούλου.

Εκεί έφτασε και η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Μπαλασόπουλος: Μας οδηγείτε να κλείσουμε οριστικά τους δήμους!

Ακόμη και με απεργία στην αποκομιδή των απορριμάτων, απείλησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως για άλλη μία φορά επιλέγει να χτυπήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις διατάξεις για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, την κινητικότητα / διαθεσιμότητα και όχι μόνο…

«Συμπονάμε τους πολίτες και προσπαθούμε με οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρουμε να μην τους ταλαιπωρούμε. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε, αλλά εάν είναι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία δήμων και τις δουλειές των εργαζομένων, είναι προτιμότερο για 3 μέρες να κλείσουμε τους δήμους παρά οριστικά, γιατί εκεί οδηγούμαστε», δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Σήμερα, φορείς της αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στη Βουλή για τη συζήτηση των επίμαχων διατάξεων και φυσικά δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διάλογοι της οργής.