Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών, καθώς η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ διεκόπη, ύστερα από επτά ώρες, και θα συνεχιστεί αύριο στις 12.00
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου, Νίκο Παπαχρήστο, τα μέλη ήταν πολύ κοντά στην απόφαση για απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ωστόσο διέκοψαν τη συνεδρίαση λόγω έντασης που υπήρξε μεταξύ του ΠΑΜΕ και του ΔΑΚΕ.

Οι καθηγητές αναμένεται να αρχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, στις 17 Μαΐου με εικοσιτετράωρη απεργία και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τις 20 έως τις 24 του μήνα.

Η πρόταση της ΔΑΚΕ για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ, κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου αποσύρθηκε, ενώ η πρότση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου δεν πήρε την πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους καθηγητές ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην διεξαχθούν οι πανελλήνιες το χρονικό διάστημα που έχουν οριστεί, ενώ -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- το έσχατο μέσο θα είναι η επιστράτευση.