Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 η εκδήλωση γνωριμίας με το σκάκι που διοργάνωσαν από κοινού ο Σκακιστικός Σύλλογος Καστοριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ομόνοιας Καστοριάς. Περισσότερα από 15 παιδιά διδάχθηκαν τις κινήσεις των κομματιών από τα μέλη του Σ.Σ. Καστοριάς και είχαν την ευκαιρία να παίξουν για περίπου 2,5 ώρες τόσο στις σκακιέρες που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Ομονοίας, όσο και στην μεγάλη υπαίθρια σκακιέρα.

Την ίδια ώρα, πολλοί γονείς ενημερώθηκαν για την παιδαγωγική αξία του σκακιού, από ειδικό φυλλάδιο που μοιράστηκε για τον σκοπό αυτό. Τα μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Ομόνοιας Καστοριάς μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους χυμούς, νερά και κρουασάν, κάνοντας ακόμα πιο ευχάριστη τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη σιμουλτανέ (ταυτόχρονη αντιμετώπιση περισσοτέρων αντιπάλων από έναν σκακιστή) σε 7 σκακιέρες, από τον πρωταθλητή του Σ.Σ. Καστοριάς για το 2011, Δημήτρη-Ορέστη Παύλου, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 6 νίκες και 1 ήττα υπέρ του αθλητή του Σ.Σ. Καστοριάς.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τα μέλη των δύο συλλόγων ανανέωσαν το σκακιστικό τους ραντεβού και συμφώνησαν για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του και με άλλες, πρωτότυπες δραστηριότητες στο εγγύς μέλλον.

Επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση του Σ.Σ. Καστοριάς θα είναι το 1ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού “Καστοριανά 2011”, που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 στο ξενοδοχείο “Esperos Palace” στην περιοχή Χλόη Καστοριάς και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 120-140 σκακιστές από την ευρύτερη περιοχή της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ