ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς ,για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ,στο περίπτερο του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της 19ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «International Mediterranean Tourism Market 2013» (IMTM 2013) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τελ Αβίβ του Ισραήλ κατά τις ημέρες 5 και 6 Φεβρουαρίου 2013. Η συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς ,ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού-Υγείας-Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία ,πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας ,μέλη της οποίας παρευρέθησαν στην έκθεση .
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Το περίπτερο του Δήμου Καστοριάς επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ.κ.Δαμασκηνός, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη , ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Καπαρουνάκης Χριστόφορος ,ο Γραμματέας Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής , ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης , ο Δήμαρχος του Δήμου Αραδίππου Κύπρου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης , ο Πρεσβευτής της Σρι Λάνκα στο Ισραήλ , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Θεσσαλονίκης , ο Προϊστάμενος του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ κ. Σπύρος Βαλλιάνος .Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των ΜΜΕ του Ισραήλ ,ενώ το περίπτερο το Δήμου επισκέφτηκε πλήθος επαγγελματιών τουριστικών πρακτόρων καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών στους οποίους διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό προκειμένου να προωθηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Καστοριάς.

Image Hosted by ImageShack.us
Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ισραήλ , η Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε ,κατόπιν σχετικής πρόσκλησης ,το χωριό Tsur Moshe όπου κατοικούν απόγονοι Καστοριανών εβραϊκής καταγωγής και διατηρείται μνημείο εις μνήμην των Καστοριανών προγόνων τους και ξεναγήθηκε από τους κυρίους Moshe Mizrahi και Abraham Huli οι οποίοι είναι απόγονοι Καστοριανών εβραίων και μέλη του συμβουλίου της περιοχής .