“Προτεραιότητά μου είναι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να σταματήσουμε πια να χρυσώνουμε το χάπι σε όλους αυτούς που διαλύουν καθημερινά τη δημόσια υγεία…”

Η διασφάλιση από την πολιτεία της στοιχειώδους παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη, σήμερα κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ. Γιατί πάνω από όλους κι όλα είναι ο άνθρωπος!

Με τις απόψεις αυτές ο κ. Σταύρος Μαγαλιός πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Μαΐου συμβολική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου είχε συναντήσεις και συζητήσεις τόσο με την Διοίκηση όσο και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γιατρός στο επάγγελμα ο κ. Σταύρος Μαγαλιός, υπηρετεί το σύστημα Υγείας 23 χρόνια, πολλά εξ’ αυτών στο Νοσοκομείο Καστοριάς ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Επιμελητής Α΄ του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού.

Ο κ. Μαγαλιός σημείωσε στις δηλώσεις του: «όταν ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την ιατρική, πολλοί με ρώτησαν γιατί την επέλεξα. Η απάντηση για μένα υπήρξε πάντα εύκολη και ξεκάθαρη. Ασχολήθηκα με την ιατρική γιατί  είναι λειτούργημα. Είναι προσφορά στην κοινωνία. Θα πω κάτι κοινότυπο. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη υγεία και η ιατρική είναι αυτή που την επιτυγχάνει».

Ενώ στη συνέχεια τόνισε πως, «κουράστηκα, όπως κι εσείς, να ακούω υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έχω δώσει όμως, μια υπόσχεση στον εαυτό μου και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Προτεραιότητά μου είναι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να σταματήσουμε πια να χρυσώνουμε το χάπι σε όλους αυτούς που διαλύουν καθημερινά τη δημόσια υγεία…».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ