Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024,  στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ του  Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων  Μιλτιάδη Καρακουλάκη και  του Γενικού Γραμματέα Χρήστου Αθανασιάδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη. Στη συνάντηση   συμμετείχε και η επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου-κτηνίατρος Ζωή Θώμου.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν βαρύνουσας σημασίας για τον κλάδο.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τη σημαντικότητα του κλάδου της εκτροφής και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο κοινωνικοοικονομικό ανάγλυφο της πολύπαθης Δυτικής Μακεδονίας και την ανάγκη της συνεχόμενης πολιτικής στήριξης στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

Επίσης παρουσιάστηκε στον Περιφερειάρχη το «Πρωτόκολλο Ευζωίας» που σχεδιάζει ο Σύνδεσμος  για τα ελληνικά εκτροφεία και αναζητήθηκαν οι πόροι χρηματοδότησης από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και τον τρόπο συμμετοχής της πρωτογενούς παραγωγής, όπως επίσης και στα σχέδια βελτίωσης όπου είναι αναγκαίο  να προβλεφθεί ως προτεραιότητα η εκτροφή βιζόν για την Περιφέρεια.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σχετικά με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα που απασχολούν τους εκτροφείς.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση  για την εξέλιξη του προγράμματος της αγροτικής οδοποιίας το οποίο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και για τα προγράμματα φωτοβολταϊκών που σχεδιάζονται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, για την αμέριστη στήριξή του, τόσο κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, όσο και από τη νέα του θέση.