Όσον αφορά τις πάγιες παροχές και διευκολύνσεις κατά τη βουλευτική θητεία:

α) Όλοι/ες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες τους υπόκεινται στους μισθολογικούς κανόνες που καθορίζονται από το κόμμα και περιγράφονται στο άρθρο 29 του Καταστατικού ή σε μεταβατικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

β) Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει στη Βουλή νέα συνολική ρύθμιση για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση του δικαιώματος της βουλευτικής ασυλίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπόκειται στην έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας ή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Όλοι/ες οι βουλευτές υποχρεούνται να παραιτούνται από τη χρήση του δικαιώματος βουλευτικής ασυλίας σε περιπτώσεις που η αίτηση άρσης της δεν συνδέεται με πολιτικές πράξεις ή με πράξεις σχετικές με την άσκηση του έργου του/της βουλευτή.

γ) Όσον αφορά τις υπόλοιπες βουλευτικές παροχές και διευκολύνσεις (αυτοκίνητο, ατέλειες κ.λπ.), ο/η βουλευτής οφείλει με τη χρήση τους να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο στη συλλογική λειτουργία του κόμματος.

Ειδικά όσον αφορά τα αυτοκίνητα, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να πλήττεται και να περιορίζεται η δυνατότητα του/της βουλευτή να ασκεί τα καθήκοντά του, πρέπει να επιλέγονται λύσεις με το μικρότερο δυνατόν κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Η τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλους/ες τους/τις υποψήφιους/ες και από τα όργανα του κόμματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται και οφείλει να κινείται πάντα σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς, σε μια λογική που είναι στον αντίποδα εκείνης του άρρωστου πολιτικού συστήματος της ιδιοτέλειας, της διαπλοκής και της διαφθοράς.