Το νόμιμο είναι και ηθικό κε. Πετσάλνικε;- Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της τραγελαφικής κατάστασης όπου νυν και πρώην πολιτικοί (Πολύδωρας, Τραγάκης, Πετσάλνικος κ.α.) διόρισαν συγγενείς τους σε γραφεία και υπηρεσίες της Ελληνικής Βουλής ακολουθώντας «χαλαρές» μεθόδους-express όπως αυτή του μετακλητού υπαλλήλου. Από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους, το ρουσφέτι και ο «Μπάρμπας στην Κορώνη», γνωρίζουμε ότι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να «βολευτούν» οι ημέτεροι και δεν μας προκάλεσαν ουδεμία έκπληξη τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Δεν ανακάλυψαν και την Αμερική οι δημοσιογράφοι…

Ακόμη και σήμερα που η χώρα μας μπαίνει στον 6ο χρόνο οικονομικής ύφεσης και στον 3ο χρόνο Μ.Μ. (Μετά Μνημονίου), που έχει καταρρεύσει η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, που με τους χειρισμούς των κυβερνώντων το Δημόσιο έχει ουσιαστικά προβεί σε εσωτερική στάση πληρωμών, που πετσοκόβονται συντάξεις των 400 και 500 ευρώ, που οι άνεργοι ξεπερνάνε το 1.500.000, που οι ασφαλισμένοι πληρώνουν φάρμακα και γιατρούς από την τσέπη τους πληρώνοντας ουσιαστικά τη ληστρική επιδρομή στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τους και τα τζογαδόρικα δομημένα ομόλογα, ακόμη και υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες για τον Ελληνικό λαό, αμετανόητοι και ξετσίπωτοι νυν και πρώην πολιτικοί συνεχίζουν τα ρουσφέτια και το βόλεμα των «δικών» τους γαλάζιων, πράσινων και κόκκινων παιδιών.

Ο πρώην Βουλευτής Καστοριάς του Πα.Σο.Κ. και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κος. Πετσάλνικος Φίλιππος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και τα σχετικά ΦΕΚ που είδαν το φως της δημοσιότητας, φροντίζει να διατηρεί 2 γραφεία στην Ελληνική Βουλή (ποιος ο λόγος άραγε;) και να διορίζει συγγενείς και φίλους ως υπαλλήλους στα γραφεία αυτά και να επιβαρύνει χωρίς λόγο και αιτία τον προϋπολογισμό της Βουλής. Ακόμη κι αν από τον κανονισμό προβλέπεται (είναι δηλαδή νόμιμο) ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής να διατηρεί γραφείο, αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο χρηστικός λόγος και σε τι εξυπηρετεί τον κο. Πετσάλνικο; Μήπως είναι γραφείο εύρεσης εργασίας στους δηλώνοντες επάγγελμα: ΠΑΣΟΚ; Το νόμιμο είναι και ηθικό κε. Πετσάλνικε;

 

Αναρωτιόμαστε, τον καιρό της παντοκρατορίας του «βαθέως Πα.Σο.Κ.» στους μηχανισμούς του Δημοσίου, όταν δεν τα έψαχνε και πολύ ο χειραγωγημένος Τύπος, πόσες «νόμιμες άρα ηθικές» προσλήψεις συγγενών και φίλων έκανε το γραφείο ευρέσεως εργασίας του κου. Πετσάλνικου.

Άλλωστε μια από τις ελάχιστες φορές που ως βουλευτής ο κος. Πετσάλνικος πήρε το λόγο στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν κάπου το 2009 όταν με τον Καλλικράτη προβλεπόταν να καταργηθεί ο Δήμος Μακεδνών (όπου δήμαρχος ήταν ο αδερφός του) και προσπαθούσε να μεσολαβήσει και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε ο αδερφός του να επανεκλεγεί στην καρέκλα του Δημάρχου Μακεδνών. Νομιμότατο και αυτό αλλά κατά πόσο ήταν ηθικό;

 

Για τη δημιουργία του περίφημου πάρκου «Εθνικής Συμφιλίωσης» δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, το θέμα έχει εξαντληθεί στον Αθηναϊκό και τον τοπικό Τύπο. Ποιοι, πώς και από πού προσλήφθηκαν υπάλληλοι στον… Γράμμο επίσης δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ίσως κάποια στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου και η Δικαιοσύνη επιληφθούν του θέματος αλλά μάλλον θα τα βρουν όλα νόμιμα και… ηθικά για ακόμη μια φορά.

 

Πάραυτα μπορούμε να σχολιάσουμε τις δραστηριότητες του πάρκου «Εθνικής Συμφιλίωσης» διότι έγινε με (πολλά) λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόσφατα έγινε ένα συμπόσιο στο κεντρικό κτίριο του πολυτελούς συγκροτήματος με θέμα τον Εμφύλιο πόλεμο του 1945-1949 και συμποσιαζόμενους πολλούς αριστερούς διανοούμενους και παράγοντες, όπου μεταξύ «τύρου και αχλάδου» έγινε μια αντικειμενική (εξ αριστερών) προσέγγιση των αιτιών του συμμοριτοπόλεμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, διακρίναμε ότι στην «Εθνικής Συμφιλίωσης» συγκέντρωση έλαβαν μέρος και άτομα τα οποία υποστηρίζουν τις θέσεις των Σκοπίων περί «Μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας, αλλά ονόματα δεν λέμε για να μην εκθέσουμε έμμισθους στενούς συνεργάτες σας κύριε πρώην Πρόεδρε. Τέλος θα προτείναμε να μετονομάσετε το πάρκο σε: Πάρκο Αριστερής Συμφιλίωσης, θα έχει μεγαλύτερη χρηστικότητα.

 

Αντί για δώρο για τα σημερινά γενέθλια του Πα.Σο.Κ. θα σας δώσουμε μια συμβουλή: στην επόμενη κοινωνική εκδήλωση του Π.Ε.Σ. να μοιράσετε σε φωτοτυπίες το βιβλίο του αριστερού συντρόφου σας Τάκη Λαζαρίδη: «Ευτυχώς Ηττηθήκαμε Σύντροφοι» μήπως και οι τελευταίοι αμετανόητοι νοσταλγοί του Στάλιν, του Μάο και του Τσαουσέσκου που τραπεζώνετε στον Γράμμο βάλουν μυαλό.