Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικών διώξεων για το κακούργημα της απιστίας βρίσκεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στο…

πλαίσιο της έρευνας για τις τυχόν ποινικές ευθύνες εφοριακών, που υπηρετούσαν στη Θ’ ΔΟΥ και υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπεξαίρεση – μαμούθ στο δήμο της συμπρωτεύουσας.

Ειδικότερα, μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του Μιχάλη Λεμούσια και του Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση, η προκαταρκτική εξέταση (έρευνα), που είχε διαταχθεί στις αρχές του 2010,   βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Αγγελιοφόρου” ήδη έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος πάνω από 20 εφοριακοί και υπάλληλοι ταμείων.

Σημειώνεται, ότι η οικονομική  επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, καταθέοντας στη δίκη των Παπαγεωργόπουλου, Λεμούσια και Σαξώνη είχε αποκαλύψει ότι εφοριακοί υπάλληλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι είχαν αναλάβει και το φορολογικό έλεγχο του δήμου Θεσσαλονίκης!