ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το κίνημα των Special Olympics είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η πόλη μας μέσα από τη φιλοξενία 51 αθλητών και προπονητών από τη Μαλαισία, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καστοριά το διάστημα 21-23 Ιουνίου. Η ολιγοήμερη διαμονή των αθλητών των Special Olympics και των συνοδών τους στις πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας «ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για τις τοπικές κοινωνίες, κομίζοντας σε αυτές ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, υποδέχτηκε την αποστολή σε μία σεμνή τελετή την π. Τρίτη στο Δημαρχείο Καστοριάς, όπου παραβρέθηκαν τα μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Καστοριάς, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εθελοντές κ.α.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς καλωσορίζοντας τους αθλητές στην Καστοριά υπογράμμισε στον χαιρετισμό του τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της πόλης μας, εξύμνησε τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής μας και τόνισε τη σημασία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 οι οποίοι μεταφέρουν σε όλους τους Έλληνες το σύμβολο κοινωνικής ευαισθησίας, εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Συνεχάρη δε τους αθλητές για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν στα αθλήματα που διαγωνίζονται καθώς ενθαρρύνουν με τη δράση τους και άλλα άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αυτό.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε προπονήσεις των αθλητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καστοριάς ,στα αθλήματα του ποδοσφαίρου , στίβου ,μαραθωνίου, κανόε καγιάκ, μπόουλινγκ και μπότσε, επισκέψεις στο Σπήλαιο Δράκου, Λιμναίο Οικισμό, Λαογραφικό Μουσείο, Ι. Μ. Παναγίας Μαυριώτισσας, συνάντηση γνωριμίας με τους χρυσούς πρωταθλητές κωπηλασίας, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πολυκάρπης «Δημιουργία», καθώς και αποχαιρετιστήρια τελετή όπου σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα παρουσιάστηκαν επίδειξη Tae Kwon Do από τους Α.Γ.Σ. Tae Kwon Do I.T.F. «Σάρισσα» και «300» , επίδειξη του τμήματος ξιφασκίας του Α.Σ. «Δίας», μουσική συναυλία με τοπικό νεανικό συγκρότημα και παρουσίαση χορών και τραγουδιών της Μαλαισίας.

Στην όλη εκδήλωση συνέβαλαν οι πολίτες του Δήμου Καστοριάς και οι επιχειρήσεις : Ξενοδοχείο «Esperos Palace», Καφέ «The Mall», τα ζαχαροπλαστεία «Τζήλας», «Παπανδρέου», «Caramel», «Zoomserie», «Καλαμπούκας» και «Αρτοδημιουργίες Παπάζογλου».

Η συμβολή στη διοργάνωση του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των διαπιστευμένων από την Οργανωτική Επιτροπή Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 εθελοντών, συνδημοτών μας, με συντονίστρια την Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχο κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, είναι πολύ σημαντική και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.