Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αιτία ήταν η μικρή προσέλευση βουλευτών στην Ολομέλεια  – Μητσοτάκης: Οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα δεχθούν bullying από εσάς

Μονότονα συνεχίζονται οι διαπληκτισμοί επι διαδικαστικών θεμάτων μεταξύ Προέδρου της Βουλής και βουλευτών της αντιπολίτευσης κάθε φορά που ξεκινά συνεδρίαση της Ολομέλειας.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Αυτή την φορά αιτία της ανταλλαγής αιχμηρών σχολίων επιπέδου «trash tv»  αποτέλεσε η ενέργεια της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανοίξει την συνεδρίαση με μια ώρα καθυστέρηση και να την διακόψει αμέσως μετά με το σκεπτικό ότι οι παρόντες βουλευτές ήταν ελάχιστοι.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εισερχόμενη η Πρόεδρος στην αίθουσα ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης με ειρωνική διάθεση της αφιέρωσε το εξής δίστιχο από ποίημα του Δροσίνη: «Σε καρτερούσα και είπα νάτη, μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι, ίδιες και οι τρεις σε αδερφές».

Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε την περιπαικτική διάθεση του βουλευτή και επικαλούμενη τον Κανονισμό της Βουλής ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να αρχίσει καθώς στην Ολομέλεια βρίσκονταν μόνο 57 βουλευτές ενώ ο Κανονισμός απαιτεί τουλάχιστον 75 βουλευτές.

Τελικά μετά από δέκα λεπτά διακοπής η συνεδρίαση άρχισε με την κυρία Κωνσταντοπούλου να παρακαλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες την επόμενη φορά να είναι συνεπείς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε όλη την ευθύνη για την καθυστέρηση στην κυρία Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντάς της πως αν ήθελε να θέσει θέμα απαρτίας θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση της, στις 10 το πρωί οπότε και είχε προγραμματιστεί η έναρξη της συνεδρίασης και όχι να το κάνει με μία ώρα καθυστέρηση.

«Δεν θα φορτώσετε στην πλάτη των βουλευτών την δική σας ευθύνη. Γιατί τώρα, τη μία ώρα δική σας καθυστέρησης  θα την πληρώσουν οι βουλευτές. Αρκετά με αυτή σας τη συμπεριφορά. Κι επειδή το νομοσχέδιο περιέχει και ρυθμίσεις κατά του bullying να ξέρετε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θα δεχθούν bullying από εσάς», είπε ενώ στο ίδιο μήκος εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος τονίζοντας προς την Πρόεδρο  ότι δεν είναι Πρόεδρος μονομελούς σώματος ή αυταρχικού καθεστώτος.

Η Πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε έντονα και απάντησε στον κ. Κουτσούκο ότι σε περασμένη συνεδρίαση όταν στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο τέσσερα άτομα ο κ. Κουτσούκος την ρώτησε αν υπάρχει χρόνος για ένα καφεδάκι.

Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος σε έντονο ύφος της απάντησε «Να μου κόψετε από τον μισθό τις ώρες που θα λείπω».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να σταματήσει από όλους το σόου για τους τηλεοπτικούς δέκτες και απέρριψε την εισήγηση της κ. Κωνσταντοπούλου ότι αν δεν βρίσκονται τουλάχιστον 75 βουλευτές στην Ολομέλεια δεν μπορεί να αρχίσει η συνεδρίαση. «Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Κανονισμός», απάντησε η κα Κωνσταντοπούλου.