Κορυφώνονται οι προεκλογικές προεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, με τον γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βαγγέλη Αργύρη να δίνει οδηγία στα στελέχη να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον οργανωτικό σχεδιασμό, που παρέδωσε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αργύρης μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου, προβλέπεται για κάθε περιφέρεια οι τοπικές οργανώσεις να εκπονήσουν πρόγραμμα εξορμήσεων των στελεχών και των υποψηφίων του κόμματος και να λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα χωρίς να νοικιαστούν νέοι χώροι, αλλά, για λόγους οικονομίας, να λειτουργήσουν στα γραφεία των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ σ΄ όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα άμεσα θα πρέπει να συγκροτηθούν Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα για τον πιο συστηματικό συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας. Παράλληλα ο κ. Αργύρης τόνισε την ανάγκη για τον έγκαιρο καθορισμό των εκλογικών αντιπροσώπων ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει παρουσία και εποπτεία την Κυριακή των εκλογών.

Στη συζήτηση με τα στελέχη του κόμματος διευκρινίστηκε, εξάλλου, ότι δεν θα εφαρμοστεί το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς έχει λήξει η θητεία τους, αλλά επισημάνθηκε ότι όποιος θελήσει να είναι υποψήφιος, θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του από το κομματικό αυτό αξίωμα.